Børns Drømme

   BØRNS DRØMME

Børn har også drømme. ligesom voksne, de er bare lidt anderledes.

Deres drømme er ikke så lange og ikke så omfattende som de voksnes.

 

Man kan få meget ud af at lytte til børnene.

Er der stress, problemer eller mobning, kommer det også frem i drømmene (gælder også for voksne)

 

Når dit barn vågner og er bange og tårene måske løber ned af kinderne, så lad barnet fortælle om drømmen og lyt til barnet.

Det er en meget fin måde at få at vide, hvad der sker i dit barns liv lige nu.

Det er ofte en stor hjælp for barnet at få fortalt historien, og husk fantasi kan være spændende men også få lov at udvikle sig, hvis barnet ikke får fortalt om ting i hverdagen.


Symboler

Børn drømmer også i symboler, så spørg f.eks hvad en løve er for barnet.

Det kan jo både være et sejt dyr, et frygtsomt dyr, en stor kat, et stærkt dyr osv.

Alt i drømmen er som udgangspunkt dig selv, så alle symbolerne i drømmen er barnet selv.

 

Tegninger

Børn er som regel meget kreative, så du kan jo også prøve at få barnet til at tegne sin drøm, eller synge den eller sætte farver på, ja danse, der er mange indgangsvinkler.

 

Mareridt

Børn har mareridt langt oftere end vi voksne.

De er tit bange for det ukendte, for når man er et barn, ved man ikke altid hvad en løve er, eller hvordan den først dag i skolen vil være.

Det som er naturligt for voksne er endnu ikke en velkendt del af et barns liv.

Prøv at huske tilbage, der var mange ting at lære.

 


En histore:

Kristian  på 9 år var blevet bange, når han skulle hente tøj i sit skab. Han så kæmpe drager og dinosaurer, komme flyvende imod ham, og de ville ham ondt. Havde drømme om det og var blevet så bange, at han skulle have en til at åbne skabsdøren, når han skulle have tøj.

Jeg tog ham så i hånden, og vi stillede os foran skabet. Han fortalte så om sin frygt, og var faktisk flov over det.

Jeg lod ham forstille sig alle disse monstre, iført hans prikkede underbukser, og også dem med Batman på. Det synes han var så sjovt, at han knækkede sammen af grin.

Der var en udvekslings student fra USA i huset, hun blev hentet. Så skulle han forestille sig at der nu også var superpower til ham. Han skulle så tænke på alle disse kræfter og humoren i det hele, hvis han blev bange igen.

Han sov fint efter dette, og der har ikke været noget siden.

 En historie:

En pige på ca. 12 år drømte, at hun slog sin mor ihjel. Det betyder at hun er ved af sige farvel til den barnlige pige og åbne op for en ny pige/kvinde. Det er en naturlig drøm og en naturlig overgang i kroppen og psyken.

Men denne pige fortalte ingen hun havde denne drøm. Hun blev så bange og bagyndte at ville gøre alt rigtigt, for tænk nu hvis....

Hun udviklede faktisk anorexi, sikkert pga andre ting, men fortalte først drømmen da hun var 18 år. Hun var simpelthen så bange.

 Så jo mere man ved om drømme, jo sjovere bliver det hele:-)

Teenagers

Når vores krop begynder at ændre sig i teenageårene, vil vores drømme også ændre sig.

Der er mange tanker, følelser og forandringer i vores krop. Det kan være svært at forstå det hele, og ens drømme kan blive kraftige og man kan ligefrem blive rigtig bange eller pinlig berørt.

Det er en naturlig udvikling